|
Harem-World FORUM
Forum polskiej gry online typu MMORTS
|
|
Połączenie pustyń + "odbudowa HW" |
| Autor |
Wiadomość |
Lemon
|
Wysłany: 2010-05-17, 19:04
|
|
|
| dodatkowe lokalizacje? |
_________________ Nie było zgody między ocalałymi, postanowiono niszczyć odtąd wszelkie pakty. Zaczął się liczyć tylko ten, kto potrafił przetrwać, był płodny, miał dużo żon i ogromne wojsko. |
|
|
|
 |
Frozzer
Administrator

|
Wysłany: 2010-05-17, 23:44
|
|
|
| nie rozumiem |
_________________ Najlepsze w Harem-World jest to, że ma takiego admina jak ja :D |
|
|
|
 |
Lemon
|
Wysłany: 2010-05-18, 02:55
|
|
|
| wiecej haremow |
_________________ Nie było zgody między ocalałymi, postanowiono niszczyć odtąd wszelkie pakty. Zaczął się liczyć tylko ten, kto potrafił przetrwać, był płodny, miał dużo żon i ogromne wojsko. |
|
|
|
 |
Frozzer
Administrator

|
Wysłany: 2010-05-18, 04:51
|
|
|
| odpada. |
_________________ Najlepsze w Harem-World jest to, że ma takiego admina jak ja :D |
|
|
|
 |
bot
|
Wysłany: 2010-05-19, 18:25 Re: Połączenie pustyń + "odbudowa HW"
|
|
|
| Frozzer napisał/a: | | umieszczę haremy na zasadzie "zajmij teren 3x3" |
Jestem głąbem z maty, ale czy aby 3x3 to nie jest 9? A z tego co mi wiadomo haremów można mieć tylko 8. Czy to oznacza możliwość budowy jednej kolonii więcej? Jeśli tak, to byłoby to świetnym udogodnieniem, w końcu nawet ta jedna baza wypadowa więcej naprawdę by pomogła;] Gdyby było 9 haremów, to można by zrobić taki ładny kwadracik z główną pośrodku i koloniami w równych odległościach wokół niej;] |
|
|
|
 |
Frozzer
Administrator

|
Wysłany: 2010-05-19, 21:09
|
|
|
| na razie nie planuję zwiększać liczby kolonii, 3x3 daje pewność, że nawet przy max. wykorzystaniu kolonii teren będzie wystarczający. 2x4 nie jest kwadratem:) |
|
|
|
 |
Frozzer
Administrator

|
Wysłany: 2010-05-19, 21:14
|
|
|
| wstępnie planuję pierwszy, nieoficjalny test połączenia pustyń na weekend 29-30 V. Jeśli się powiedzie, w kolejny weekend będzie oficjalne połączenie. Przed tym pierwszym nikt nie ucierpi - po prostu na osobnej bazie zrobię połączenie ze stanem z jakiegos momentu, a pustynie będą żyć nadal. |
|
|
|
 |
bot
|
Wysłany: 2010-05-20, 02:16
|
|
|
| Dla dziewięciu haremów teren 3x3 też jest wystarczający, a z pewnością taki dodatek byłby miłym prezentem z okazji połączenia ;] No i rozruszałoby to na chwilę grę, w końcu każdy musiałby rozbudowywać gratisową pozycję od zera ;] Aby jednak rozruszać grę na stałe, najlepszym rozwiązaniem byłoby wprowadzenie funduszu wojskowego, a nie tak jak jest teraz dodatku wojskowego. Albo fundusz wojskowy mógłby istnieć równocześnie z obecnym dodatkiem. Gdyby pewna część surowców musiała, a nie tylko mogła być zużyta na wojsko, to pewnie większość osób wolałaby tworzyć tą armię, niż dać się surowcom zmarnować ;] |
|
|
|
 |
Frozzer
Administrator

|
Wysłany: 2010-05-20, 23:00
|
|
|
| po to jest wlasnie to pole, zeby ktoś mógł postawić wypadówkę tuż przy tobie :) |
|
|
|
 |
Piotrek84
|
Wysłany: 2010-05-28, 09:02
|
|
|
Witam,
gram na dwóch pustyniach, każdy z haremów rozwijam zupełnie inną strategią więc rezygnacja z jednego z nich będzie oznaczała dla mnie 2 razy mniejszą przyjemność z gry.
Myślę, że absolutnym minimum dla graczy z kontami na kilku pustyniach jest ustalenie pewnego okresu (myślę, że około 10 dni powinno wystarczyć), w czasie którego będą oni mogli grać na obu (lub więcej) kontach i po tym okresie zdecydować który z haremów okazał się 'lepszy' w nowej rzeczywistości.
Zgadzam się, że Multi nie jest rozwiązaniem sprawiedliwym, ale można się zastanowić, jakie warunki zależy spełnić aby gracze z kontami Multi nie mieli przewagi nad pozostałymi.
Można przecież zabronić jakichkolwiek interakcji miedzy haremami Multi (włączając zbierani szczątków, ataków po szpiegowaniu innym kontem, itp). Pozostaje tylko problem 'wiedzy' zdobytej podczas gry na jednym koncie, a wykorzystanej w grze na drugim, ale zakladając odpowiednio wysoki poziom rozwoju (zwlaszcza t. szpiegowskiej) nie powinno mieć to znaczenia. |
|
|
|
 |
Frozzer
Administrator

|
Wysłany: 2010-05-28, 17:04
|
|
|
| myślałem o jakimś okresie przejściowym (aby każdy mógł wybrać, oddać etc) 7 lub 14 dni, nie podjąłem decyzji ale na pewno będzie taki czas. Naturalnie w tym czasie też nie wolno wzajemnie wspierać kont. |
|
|
|
 |
JBO
|
Wysłany: 2010-06-26, 15:03
|
|
|
| Wiadomo cos wiecej w sprawie tego polaczenia? Bo juz nawet czerwiec dobiega konca. |
|
|
|
 |
Konki
|
Wysłany: 2010-07-06, 19:56 Re: Połączenie pustyń + "odbudowa HW"
|
|
|
| Frozzer napisał/a: | Witajcie
Nie było mnie kilka wieków, ale wróciłem. Wciąż żyję.
Kilka informacji co tu się będzie działo:
1. Planuję około połowy maja (bardziej 15-25) połączyć wszystkie obecne pustynie w jedną. |
Żyjesz jeszcze? Już po sesji, także kiedy zmiany? Miały być pod koniec maja, także trochę czasu już upłynęło, a nic nie widać
/Konki |
|
|
|
 |
Frozzer
Administrator

|
Wysłany: 2010-07-06, 21:50
|
|
|
| dziś skończyłem sesję, ale od ponad tygodnia pracuję nad zmianami, na razie na papierze, ale to taki start :) |
|
|
|
 |
midicat
Moderator Haremaster

|
Wysłany: 2010-07-22, 13:12
|
|
|
| Frozzer napisał/a: | | masz lepszą propozycję nie godzącą w Multi? |
Wykonanie "sumy" kont, czyli:
- wszystko, co da się przenieść, jest przenoszone z kasowanego konta, do konta pozostawianego (wojsko, synowie, żony, córki, wolne surowce, kolektory)
- to, czego przenieść się nie da, jest przeliczane na surowce, które zostaną dodane do stanu pozostawianego konta (kopalnie, badania, rozwój)
PS. Nie gram na dwóch pustyniach, nie gram nawet na jednej. |
_________________ http://midicat.net/
ID: 300591 Des: 1
 |
|
|
|
 |
masa
|
Wysłany: 2010-07-23, 13:44
|
|
|
| ja tam nie chce stracic 5000 szpiegow ktorzy czekają do rozstawienia. |
|
|
|
 |
Frozzer
Administrator

|
Wysłany: 2010-07-25, 23:37
|
|
|
| midicat napisał/a: | | Frozzer napisał/a: | | masz lepszą propozycję nie godzącą w Multi? |
Wykonanie "sumy" kont, czyli:
- wszystko, co da się przenieść, jest przenoszone z kasowanego konta, do konta pozostawianego (wojsko, synowie, żony, córki, wolne surowce, kolektory)
- to, czego przenieść się nie da, jest przeliczane na surowce, które zostaną dodane do stanu pozostawianego konta (kopalnie, badania, rozwój)
PS. Nie gram na dwóch pustyniach, nie gram nawet na jednej. |
to nie byłoby fair w stosunku do jednokontowych graczy
[ Dodano: 2010-08-04, 12:50 ]
Witam!
Faza koncepcyjna została zakończona, ustaliłem zarówno kierunek zmian (których trochę będzie), jak i harmonogram.
Na razie napiszę wstępnie o połączeniu, bo to najważniejsze:
- w niedzielę lub poniedziałek (8/9 sierpnia) planuję wstępne połączenie pustyń.
- nowa pustynia, Desert 6, powstanie na wcześniej opisanych zasadach, jeżeli mi się zmieści, to haremy będą stać co 5 pól (ale muszę sprawdzić zalogowane konta).
- od poniedziałku do ok. środy można będzie "potestować" logowanie na nowej pustyni, czy wszystko się skopiowało itp itd. Jeżeli będą zastrzeżenia, to czwartek do soboty będzie przeznaczony na naprawę
- w niedzielę 15 sierpnia, o ile nic się nie wywinie, nastąpi już właściwe połączenie
- jeżeli na pustyni pojawią się konta o identycznych loginach, zostanie do nich dopisana cyferka poprzedniej pustyni (np. frozzer4). |
|
|
|
 |
Frozzer
Administrator

|
Wysłany: 2010-08-04, 12:50
|
|
|
Witam!
Faza koncepcyjna została zakończona, ustaliłem zarówno kierunek zmian (których trochę będzie), jak i harmonogram.
Na razie napiszę wstępnie o połączeniu, bo to najważniejsze:
- w niedzielę lub poniedziałek (8/9 sierpnia) planuję wstępne połączenie pustyń.
- nowa pustynia, Desert 6, powstanie na wcześniej opisanych zasadach, jeżeli mi się zmieści, to haremy będą stać co 5 pól (ale muszę sprawdzić zalogowane konta).
- od poniedziałku do ok. środy można będzie "potestować" logowanie na nowej pustyni, czy wszystko się skopiowało itp itd. Jeżeli będą zastrzeżenia, to czwartek do soboty będzie przeznaczony na naprawę
- w niedzielę 15 sierpnia, o ile nic się nie wywinie, nastąpi już właściwe połączenie
- jeżeli na pustyni pojawią się konta o identycznych loginach, zostanie do nich dopisana cyferka poprzedniej pustyni (np. frozzer4). |
|
|
|
 |
Frozzer
Administrator

|
Wysłany: 2010-08-04, 14:54
|
|
|
Ustawienia PH, ulubione koordynaty, ustawienia Cronousa, artefakty, logi, szczątki, ruchy FW, raporty szpiegowskie
raporty wojenne nie będą kopiowane (w sobotę 14. wszystkie raporty znikną, po wyłączeniu pustyń, przeliczone PSB zostanie zapisane)
numery ID zostaną nadane wg kolejności pustyń i ID na pustyniach.
[ Dodano: 2010-08-06, 19:11 ]
NA razie połączenie idzie wg planu, dziś prawd. będę wiedzieć na ile zostaną w następną niedzielę wyłączone pustynie.
Dodatkowe informacje na dni 12-15 sierpnia:
w czwartek o 18 wszyscy gracze w wieku 109-119 lat dostaną wiek 108 lat
w sobotę o 18 zostaną wyłączone ataki
w niedzielę ok. 14 zostaną wyłączone pustynie i nastąpi kopiowanie. |
|
|
|
 |
Frozzer
Administrator

|
Wysłany: 2010-08-06, 19:11
|
|
|
NA razie połączenie idzie wg planu, dziś prawd. będę wiedzieć na ile zostaną w następną niedzielę wyłączone pustynie.
Dodatkowe informacje na dni 12-15 sierpnia:
w czwartek o 18 wszyscy gracze w wieku 109-119 lat dostaną wiek 108 lat
w sobotę o 18 zostaną wyłączone ataki
w niedzielę ok. 14 zostaną wyłączone pustynie i nastąpi kopiowanie. |
|
|
|
 |
|
|
|